Intenzivna pretraga terena u Kragujevcu, stanje zbrinutih na VMA stabilno

Dvadeset pet pripadnika Vojske Srbije i MUP-a koji su na bolničkom lečenju nisu u životnoj opasnosti. Desetoro povređenih prebačeno je iz Kragujevca na Vojnomedicinsku akedamiju. Svima je stanje stabilno i nalaze se pod stalnim nadzorom.

U Kragujevcu se nastavlja potraga za trojicom radnika nestalim posle eksplozije u u Tehničko-remontnom zavodu. Angažovane su najstručnije ekipe Vojske Srbije i policije, dronovi, roboti i specijalna vozila. Verovatnoća od još eksplozija je mala, što olakšava intenzivniju pretragu terena. Istražni organi počeli su uviđaj.

Dvadeset pet pripadnika Vojske Srbije i MUP-a koji su na bolničkom lečenju nisu u životnoj opasnosti. Desetoro povređenih prebačeno je iz Kragujevca na Vojnomedicinsku akedamiju.

Zastupnik načelnika VMA pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević ističe da su svi pacijenti stabilno i da se nalaze pod stalnim monitoringom.

"Vrlo su specifične povrede, to su između ostalog i povrede jakim vazdušnim udarom, tzv. blast povrede, koje zahtevaju intenzivan monitoring naredne dve nedelje", rekao je dr Vukosavljević.

Ističe da se neće žuriti sa njihovim puštanjem iz bolnice. "Onog momenta kada budu potpuno stabilno i bez ikakvih znakova patoloških stanja, mi ćemo ih pustiti", istakao je dr Vukosavljević dodajući da su dvoje pacijenata koji su bili u teškom stanju mnogo bolje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво