Ministar Vukosavljević s predstavnicima Srba u Albaniji

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević razgovarao je u ambasadi Srbije u Tirani s predstavnicima Srba u toj zemlji o mogućnostima za učenje maternjeg jezika, nabavci knjiga na srpskom i o programima namenjenim srpskoj manjini na albanskim televizijama.

Ministar Vukosavljevićje istakao je da negovanje veza u oblasti kulture između Srbije i Srba u rasejanju zauzima važno mesto u Strategiji kulturnog razvoja, te da je "očuvanje kulturnog i nacionalnog identiteta primarni zadatak svakog naroda koji ne želi da nestane u vrtlogu istorijskih promena karakterističnih za savremenu civilizaciju".

"Ministarstvo kulture i informisanja s velikom pažnjom prati život srpske zajednice u Albaniji, a predstavnici udruženja i svi Srbi iz ove zemlje imaju otvorena vrata za svaki vid saradnje, predlog ili sugestiju kojim bi se kulturni život srpskog naroda u Albaniji poboljšao", rekao je ministar.

Predstavnici Srba iz Albanije naveli su da su zadovoljni što su imali priliku da razgovaraju o važnim pitanjima, da su zahvalni ministru na rečima ohrabrenja, a posebno brigom koju Srbija pokazuje za njih.

U saopštenju Ministarstva kulture navodi se da je Vukosavljević razgovarao u Tirani s predstavnicima Udruženja srpsko-crnogorske manjine "Morača-Rozafa" iz Skadra, Srpskog pravoslavnog društva "Sveti Jovan Vladimir" iz istog grada i Udruženja Srba "Jedinstvo" iz Flera.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво