Udovičić: Od 2014. nagrađen 8.601 učenik i student

Sredistvima Fonda za mlade talente je od 2014. do danas nagrađen i stipendiran 8.601 učenik srednjih škola i studenata za studije u zemlji i inostranstvu u ukupnom iznosu više od dve milijarde dinara, izjavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

"Finansirali smo 103 projekta iz oblasti zapošljavanja i zapošljivosti mladih u vrednosti od preko 220 miliona dinara, kao i 59 projekata iz oblasti zdravlja i bezbednosti mladih u vrednosti od više od 50 miliona dinara", rekao je Udovičić na konferenciji o ciljevima održivog razvoja "Gde su mladi u Agendi 2030".

Udovičić kaže da je njegovo ministarstvo i pre donošenja Agende 2030, finansijski podržavalo projekte iz oblasti zapošljavanja i zapošljivosti mladih, obrazovanja, zdravlja, bezbednosti, socijalne uključenosti i učešća mladih.

Od usvajanja Agende 2030, poznate pod nazivom Ciljevi održivog razvoja do 2030. godine, koju su usvojile države članice UN septembra 2015, Srbija je među prvim državama formirala telo za sprovođenje Agende 2030, ali i obrazovala Međuresornu radnu grupu za sprovođenje Agende UN o održivom razvoju do 2030. godine.

Konferenciji "Gde su mladi u Agendi 2030" prisustvovali su i direktorka UNFPA (Populacioni fond UN) Doina Bologa i direktor kancelarije Unicefa u Srbiji Mišel Sen-Lo.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи