Bez lista čekanja za specijalističke preglede u KCS

Posle uvođenja druge smene i integrisanog zdravstvenog informacionog sistema (IZIS), elektronskog zakazivanja pregleda, u Poliklinici Kliničkog centra Srbije više nema liste čekanja na prvi specijalistički pregled. Kako su za RTS izjavili u toj ustanovi, gužve i čekanje se ne očekuju ni u martu, jer su omogućili 30.000 termina za preglede u dve smene.

Posle 28 godina rada u Poliklinici Kliničkog centra Srbije, i dve i po godine koliko je na njenom čelu, ali tek mesec dana od uvođenja druge smene, načelnik te ustanove s ponosom može da kaže da liste čekanja više ne postoje.

"Značajno se povećao broj pacijenata koji se pregleda u popodnevnim časovima, to je u proseku od 200 do 250, u zavisnosti od broja ambulanti i doktora, tako da broj pacijenata koji čekaju na prvi pregled više ne postoji. Dešava se da pacijnet pre podne bude kod svog doktora, a već posle podne ili sutradan je u ordinaciji, tako da je značajno ubrzan protok pacijenata za te prve specijalističke preglede", kaže direktor Poliklinike KCS Milan Petrović.

Najviše posla u februaru imali su kardiolozi, gastroenterolozi, endokrinolozi i urolozi.

Ankete potvrđuju da su pacijenti zadovoljni tom novinom.

"Možda mrvica više posla, ali je, čini mi se, bolja organizacija, tako da svako od nas ima taj jedan dan kada radi posle podne i kada pacijenti imaju veće i brže mogućnosti da dođu na pregled. U proseku ih je oko 10 zakazanih, nekad se neko ne pojavi, nekad bude prekobrojnih, ali to je to", kaže kardiolog Danijela Trifunović-Zamaklar.

Zato će šalter za zakazivanje uskoro otići u istoriju, jer red postoji samo još za laboratorijske analize, svi ostali šalteri su prazni.

Podsetimo, posle pregleda kod lekara opšte prakse, koji možete zakazati i pozivom nacionalnog broja 362-00-00, pregleda kod specijaliste u domu zdravlja ili bolnici, ako je to neophodno, pregled vam se zakazuje i za Klinički centar Srbije. Termina ima dovoljno. Napravljen je raspored za mart, a obezbeđeno je 30.000 pregleda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво