Glavne nagrade u igri "Uzmi račun i pobedi" šest stanova u Beogradu

Vlada Srbije usvojila je pravila nagradne igre "Uzmi račun i pobedi", a među glavnim nagradama je šest stanova u Beogradu.

"Nagradni fond u kojem su 742 nagrade u vrednosti je od 135,34 miliona dinara", rekla je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić.

Ona je navela da će jedan od stanova koji je u nagradnom fondu biti na lokaciji "Beograd na vodi", drugi u naselju "Stepa Stepanović", a četiru su u naselju "Braća Jerković".

Novac za nagradni fond obezbeđen je iz republičkog budžeta, a delom i od privrede. Među nagradama, kako je dodala Brnabićeva, jeste i 50 automobila "fijat 500L", tri putovanja za Njujork za dve osobe, pet putovanja u Pariz za dve osobe i karte za Rolan Garos, kao i deset letovanja u Grčkoj za dve osobe.

Ona je navela da su u fondu nagrada i laptop računari, frižideri, mobilni telefoni, televizori, kao i veš-mašine, prenosi Tanjug

Prema rečima Brnabićeve, prvo izvlačenje nagrada biće u direktnom televizijskom prenosu 11. marta na Prvom programu RTS-a, a javnih izvlačenja biće još 18, 25. i 31. marta.

Kako je istakla, spisak svih dobitnika izvučenih nagrada biće objavljen u dnevnom listu Politika u roku od tri dana od svakog izvlačenja. Brnabićeva je navela da je do sada pristiglo 1,2 miliona koverata sa po 10 fiskalnih računa ili 10 slipova, što je direktno doprinelo da se u budžet Srbije slije više od jedan milion evra poreza od PDV-a.

"Ova nagradna igra je pokazala koliki problem Srbija ima sa sivom ekonomijom. Siva ekonomija je rak-rana ovog društva i kroz nju se dnevno gubi osam miliona evra", kazala je Brnabićeva.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво