Sredstva Svetske banke za 17.000 novih mesta u vrtićima

Zahvaljujući kreditu Svetske banke od 50 miliona dolara, za vrtiće u Srbiji stižu bolji dani. Planirano je otvaranje 17.000 novih mesta u vrtićima i zapošljavanje oko 600 novih vaspitača, rekla je za RTS Anamarija Viček, državna sekretarka u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Anamarija Viček, gostujući u Dnevniku RTS-a, najavila da će Ministartsvo sledeće nedelje lokalnim samoupravama poslati anketu i da će svi moći da se prijave za sredstva Svetske banke.

Ministarstvo će na taj način videti kakve su potrebe za dodatnim sredstvima za renoviranje ili izgradnju novih vrtića, rekla je Viček.

Takođe, kako dodaje, u prvu komponentu projekta uključeno je i opremanje postojećih vrtića.

Viček je navela da se nakon donacije Svetske banke planira otvaranje 17.000 novih mesta u vrtićima širom Srbije, što će značiti i potrebu za oko 600 novih vaspitača.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво