Dom zdravlja u Kuli dobija novu zgradu

Pre više od godinu dana ekipa RTS-a posetili je "Dom zdravlja" u Kuli. Tada je videla potonulu, urušenu zgradu specijalističkih službi. U međuvremenu iz Kule je stigla vest, "Dom zdravlja" dobiće novu zgradu. Sutra počinju radovi.

Danas zgrada ne liči na onu u kojoj su tri decenije bile specijalističke službe. Osim što je oronula, potonula je 30 centimetara. Dugo ni lekarima, ni pacijentima nije bilo svejedno kada su u nju ulazili.

"Bila sam uplašena i za svoj život i za život pacijenata. A pacijenti su ulazili uvek sa pitanjem: 'kako se ne plašite ovde da sedite'", ističe Branka Milović, otorinolaringolog.

Dragan Lalić, specijalista medicine rada, kaže da je čak i enterijer počeo da se narušava.

Zato su već dve godine vrata ove zgrade zatvorena.

"To je dovelo do neuslovnosti i do pomankanja prostora, ali posledice bi bile nesagledive da je došlo do njegovog urušavanja i gubitka života", kaže direktor doma zdravlja Žarko Ševin. 

Novi objekat će imati dva sprata, a u njemu će raditi 15 lekara.

"Lokalna samouprava kao osnivač doma zdravlja je izradila projekat sa Ministarstvom privrede. Zajedničkim naporima, Ministarstvo privrede sa 55 miliona i mi sa 77 miliona dinara doveli smo do toga da u ponedeljak 20. februara počinju radovi", kaže predsednik Opštine Kula Perica Videkanjić.

Počinje se radovima na rušenju i demontaži stare biblioteke u Kuli. "Predviđeni rok za završetak radova je 210 dan", kaže Ševin.  

Kartoteka "Doma zdravlja" u Kuli je puna. Tu se leči oko 43.000 ljudi. O njihovom zdravlju brine 41 lekar, a pre pet godina bilo ih je 59.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи