Dva protesta – skup vojnih i policijskih sindikata i saveza boračkih organizacija

U Beogradu su kod zgrade Vlade Srbije održana dva protesta - Vojnog i policijskog sindikata, sa kojeg je poručeno da je to skup za one koji misle svojom glavom, ali i Saveza boračkih organizacija Srbije, koji su uzvratili porukom da se država brani, a ne ucenjuje. Predstavnici sindikata su ispred Skupštine predali protestno pismo predsednici parlamenta Maji Gojković i predstavnicima političkih klubova.

Vojni i policijski sindikat su ponovili i zahteve da se poboljša materijalni položaj pripadnika snaga bezbednosti u Srbiji.

Nekoliko metara dalje, na drugoj strani ulice Kneza Miloša, Savez boračkih organizacija Srbije upozorio je da se u okolnostima kakve su u Srbiji i regionu mora očuvati jedinstvo naroda i bezbednost zemlje.

Predsednik policijskog sindikata Veljko Mijailović podsetio je da je ovo njihov četvrti protest, kojim su želeli, kako kaže, da ukažu na "nedijalog" od strane vlade koja ne želi da razgovara sa svojom policijom i vojskom o elementarnim stvarima koje se tiču bezbednosti.

"Želimo da vratimo policiju narodu, ne mogu polugladna policija i vojska da štite interese države i naroda", rekao je Mijailović.

Novica Antić, predsednik vojnog sindikata, kazao je da pripadnici snaga bezbednosti imaju obavezu da štite Ustav i poredak, a time i zakone.

"Ali, zakoni važe samo za nas, a ne i za ljude sa vlasti. Zbog toga imamo veliki odliv kadrova u vojsci i to mora da se zaustavi ako želimo da garantujemo bezbednost građana", istakao je Antić.

Vojni i policijski sindikat su protestovali i ispred zgrade RTS-a gde su zatražili da izađe neko od urednika ili novinara da im se obrati. Nakon okupljanja ispred zgrade RTS-a, sindikati su završili protest.

Predsednik Saveza boračkih organizacija Dejan Marjanović otvorio je protest upozorenja tog skupa u "pet minuta do 12" jer je, kako je rekao poslednji momenat za zajedništvo naroda.

"Iz okruženja stižu čudne poruke, bude se fašizam i ustaštvo, kupuje naoružanje, a u našoj južnoj pokrajini zvecka oružjem", rekao je Marjanović i pozvao na jedinstvo, preko potrebno u takvim okolnostima.

Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd saopštila je da je podržala današnji protest Policijskog sindikata Srbije i Vojnog sindikata Srbije, zato što želi dobro državi i što smatra da je "nedopustivo da se srozava materijalni položaj vojnika i policajaca, jednako kao ni drugih gradjana Srbije", prenosi agencija Beta. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво