Stanari naselja Stepa Stepanović protestuju zbog gradnje benzinske pumpe

U beogradskom naselju Stepa Stepanović najavljena je izgradnja benzinske pumpe, koja će od prve stambene zgrade vazdušnom linijom biti udaljena oko 150 metara. Stanari protestuju, jer im to nije rečeno kada su kupovali stanove.

Na ulazu u naselje Stepa Stepanović ispred "Maksija", protesti stanara. Razlog što se bune isti je četiri godine – ne žele da se gradi benzinska pumpa u naselju. Kažu da su prevareni jer je, kad su kupovali stanove, obećano drugačije.

"Na celoj parceli bio je predviđen veliki tržni centar sa Domom zdravlja, bioskopom, pijacom, a na ovoj poziciji nema ničega. Samim tim, cena kvadrata je bila takva kakva jeste", objašnjava stanarka Biljana Savić. 

Stanari naselja navode da imaju puno pravo na parcelu, bez obzira na to što je komercijalna, jer je projekat promenjen nakon kupovine stanova.

Građevinska direkcija je na svom sajtu pre dva dana objavila da će pumpa biti građena. U tekstu piše gde će se nalaziti – od prve stambene zgrade će vazdušnom linijom biti udaljena oko 150 metara. Oko objekta će postojati zaštitni zeleni pojas.

Tokom večeri je saopšteno da će Građevinska direkcija Srbije razgovarati sa predstavnicima stanara naselja Stepa Stepanović, kako bi pronašli rešenje koje je najbolje za sve.

Da li će objekat biti građen i završen do juna 2017. godine, zavisiće od razgovora. Stanari najavljuju da će nastaviti sa protestima.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво