Stefanović sa sindikatom o boljoj zaštiti policajaca na dužnosti

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razgovarao je sa predstavnicima Nezavisnog sindikata policije o merama koje će biti preduzete u cilju bolje zaštite policijskih službenika prilikom obavljanja službenih dužnosti. 

Stefanović je istakao da će sa predstavnicima Ministarstva pravde i nadležnim tužilaštvima razgovarati o modalitetima izmene zakonskih propisa koji bi omogućile pooštravanje kaznene politike prema počiniocima krivičnih dela na štetu policijskih službenika. 

Na sastanku je bilo reči i o unapređenju uslova rada i materijalnog položaja zaposlenih u Ministarstvu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Predstavnicima Nezavisnog sindikata policije Stefanović je predočio planove Ministarstva vezane za nabavku nove opreme i uniforme za zaposlene u MUP-u u ovoj godini. 

Na sastanku je dogovoreno da će Ministarstvo uz konsultaciju sa sindikatima raditi na pronalasku rešenja koja će omogućiti poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih u policiji, koji u okviru radnih zadataka brinu o bezbednosti građana Srbije. 

Predstavnici sindikata i ministar Stefanović razgovarali su i o isplati solidarne pomoći po osnovu zahteva koji su predati krajem prošle godine, a koji su ostali neobrađeni imajući u vidu da je novi Pravilnik stupio na snagu početkom januara ove godine. 

Na sastanku je bilo reči i o potrebi da se ustali period isplate troškova dolaska i odlaska sa posla. 

Број коментара 67

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво