Veliko interesovanje građana i ugostitelja za turističke vaučere

Pomoćnica ministra za turizam Renata Pindžo kaže za RTS da je veliko interesovanje građana i ugostitelja za turističke vaučere, kao i da je pojednostavljenja procedura za prijavljivanje.

Pindžova je, gostujući u Dnevniku RTS-a, navela da je od početka akcije podeljeno 3.900 vaučera.

"Mi smo ove godine akciju počeli na vreme, odnosno 1. januara. Do sada se prijavilo 3.900 građana, a to je za 57 odsto više nego prošle godine u istom periodu, za prvih mesec dana akcije", kaže Pindžova.

Ističe da je procedura prijave građana pojednostavljena, kao i da su penzioneri najzainteresovaniji.

"Trudili smo se da pojednostavimo proceduru. Penzioneri su ti koji se najmanje žale i to su naši najverniji korisnici", objašnjava Pindžova.

Navodi da je više ugostitelja prijavljeno, kao i da je raznolika ponuda prijavljenih ugostitelja.

"Ostavili smo mogućnost da novootvoreni objekti i ugostitelji koji se nisu prijavili mogu to da učine tokom cele godine i ta lista se ažurira svakog petka", napominje Pindžova.

Tvrdi da su se iskristalisale destinacije, kao i da su najtraženiji vaučeri za banjski turizam – Vrnjačku banju, Sokobanju, Prolom banju, Banju Kanjižu, Banju Koviljača.

Takođe, traženi su i planinski centri – Zlatibor, Kopaonik, Tara i Divčibare.

Govoreći o broju stranih turista, Pindžova naglašava da je iz godine u godinu povećan broj turista iz drugih zemalja.

"Raste broj stranih turista i to je negde oko 13 odsto. Planinski i banjski centri su prepuni stranih turista. To su pre svega turisti iz regiona, ali i iz Nemačke i Kine", kaže Pindžova.

Kada je reč o očekivanjima da Srbiju tokom ove godine poseti tri miliona turista, Pindžova smatra da su to realna očekivanja.

"To su realne projekcije, koncentrisali smo se na tržišta gde se očekuje priliv turista, radimo sa nacionalnom avio-kompanijom", ističe Pindžova.

Ističe da su u toku dva konkursa Ministarstva turizma, jedan se odnosi na lokalne samouprave koje mogu da se prijave za sredstva za infrastrukturne projkte koji će doprineti razvoju turizma, a drugi konkurs je namenjen privatnim ugostiteljima i to su povoljni kreditni uslovi za unapređenje turističkog potencijala.

"Potrebno je pratiti sveže ideje i sinergijom privatnog i javnog sektora turizam će ostvariti svoje rezulatate", zaključuje Pindžova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво