Afera zbog korišćenja vojnog strelišta

Vojni sindikat Srbije je podneo krivičnu prijavu protiv brigadnog generala V. Z. i potpukovnika N. D. zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja i zbog sumnje da su licima iz kriminogene sredine omogućili da koriste strelište kako bi uvežbavali gađanja iz vatrenog oružja. Niko neće biti zaštićen pred zakonom ukoliko se krivica utvrdi, saopštava Ministarstvo odbrane.

Zbog sumnje da su u saizvršilaštvu počinili krivična dela zloupotreba službenog položaja, Vojni sindikat Srbije je podneo krivičnu prijavu protiv brigadnog generala V. Z. i potpukovnika N. D., navodi se u saopštenju tog sindikata.

Prijavljeni se, kako navodi taj sindikat, sumnjiče da su tokom 2015. i 2016. godine, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj i falsifikovanjem službenih evidencija, kojima su prikazali fiktivno ostvareno radno vreme, pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od milion dinara.

Vojnom sindikat Srbije ih sumnjiči i da su u periodu od februara do juna 2016. godine licima iz kriminogene sredine, javnosti poznatim kao Vučko, Sale Mutavi i Velja Nevolja, i drugim licima koja nisu pripadnici Vojske Srbije, omogućili da van radnog vremena koriste strelište, naoružanje i municiju Vojske Srbije kako bi vežbavali gađanje iz vatrenog oružja.

Ministarstvo odbrane je saopštilo da svako mora da radi po zakonu i podsetilo na proceduru podnošenja disciplinskih i krivičnih prijava, postavljajući pitanje zašto se dosada ćutalo o navodnim zloupotrebama.

"Ministarstvo odbrane će, kao i uvek, maksimalno sarađivati sa nadležnim organima u utvrđivanju istine i naglašava da niko neće biti zaštićen pred zakonom ukoliko se krivica utvrdi", navodi Ministarstvo.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво