Protest sindikata policije ispred zgrade suda u Novom Sadu

Sindikat policije protestovao je ispred zgrade Suda u Novom Sadu kao, kako je rečeno, vid upozorenja na lošu bezbednosnu situaciju i na činjenicu da tužilaštvo i sudovi blago kažnjavaju osobe koje ubijaju ili napadaju pripadnike policije.

Kao neposredan povod za današnji protest, u sindikatu policije navode nedavno prebijanje pripadnika novosadske Žandarmerije.

Kako je rečeno na protestu, policajci su zabrinuti zbog blagih kazni često ispod zakonskog minimuma izrečenih kriminalcima koji napadaju pripadnike MUP-a, a nije redak slučaj da ti napadači budu i oslobođeni.

Na protestu je zatraženo od tužilaštva i sudova da budu stroži jer svaki napad na policajca predstavlja napad na državu, a od medija se zahteva da ne promovišu kriminalce.

Nakon protesta, prestavnici sindikata policije su u zgradi Novosadskog suda pravde predali svoje zahteve, a najavili su da će se, ukoliko se nešto ne promeni, ponovo okupiti i to, kako su kazali, u mnogo većem broju.

Nedugo po okončanju protesta zgrada suda u Novom Sadu je evakuisana zbog lažne dojave da je u njoj postavljena bomba.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи