Vulin: Restrikcije kretanja migranata u Obrenovcu

Migranti koji borave u prihvatnom centru u Obrenovcu moći će da ga napuštaju samo sa odgovarajućim dozvolama, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

Vulin je, osvrćući se na incident kada je grupa migranata napala ženu u Obrenovcu, rekao da je uspostavljena stroža kontrola i da su uvedena određena ograničenja kretanja migranata kako bi se povećala bezbednosti i migranata i lokalnog stanovništva.

Vulin je rekao i da je MUP pojačao broj pripadnika na terenu, a u samom Centru je situacija mirna.

"Migranti će samo sa odgovarajućim dozvolama moći da napuštaju centar, da se vraćaju u određeno vreme i naravno, da im se izdaju odgovarajuće legitimacije, koje će i drugi organi moći da koriste", rekao je Vulin.

Vulin kaže i da je od jutros profunkcionisao autobus koji će migrante prevoziti direktno iz centra u Obrenovcu u centar u Beogradu, bez mešanja sa lokalnim stanovništvom.

Ministar kaže da će država učiniti sve što zavisi od nje da bi se zakon poštovao i uspostavio red. Uputio je apel javnosti da ne donosi sudove pre nego što nadležni ne donesu odgovarajuće zaključke.

"Oni su jedini ovlašćeni da donesu takvu odluku i ja molim javnost da svi zajedno sačekamo nekoliko sati da se to desi", rekao je ministar rada.

Prema njegovim rečima, govori se o sprovođenju zakona, ne o promeni politike prema migrantima.

"Ukoliko je neki migrant prekršio zakon, biće za to kažnjen. Ukoliko je neki državljanin Srbije prekršio zakon, biće kažnjen. Mi govorimo o sprovođenju zakona, a ne o tome ko taj zakon krši", rekao je Vulin.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије