Slanje koverata za nagradnu igru koštaće 23 dinara

Koverte za slanje računa za nagradnu igru sa fiskalnim računima su besplatne, ali se prilikom njihovog slanja plaća poštarina od 23 dinara, potvrđeno je Tanjugu u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

U Ministarstvu kažu da koverata trenutno nema u svim poštama u Srbiji, jer je u toku njihova dostava.

"Do 1. februara, kada počinje slanje računa za nagradnu igru 'Uzmi račun i pobedi', besplatnih jednoobraznih koverata će biti u svim poštama u Srbiji", naglašavaju u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

U "Pošti Srbije" su Tanjugu rekli da se građani od prve najave da će se organizovati nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" interesuju za koverte.

"Kao društveno odgovorna kompanija, 'Pošta Srbije' se uključila u ovu akciju koja je okupila građane, državu i privredu na zajedničkom zadatku suzbijanja sive ekonomije i podržala je donacijom namenskih, jednoobraznih koverata koji se na šalterima pošta širom Srbije mogu preuzeti bez naknade i radi efikasnije organizacije nagradne igre besplatno će obezbediti i čitav set dodatnih logističkih usluga", rekli su u tom javnom preduzeću.

U "Poštama Srbije" naglašavaju da se sama poštanska usluga (prijem, prenos i uručenje običnog pisma) naplaćuje u skladu sa važećim cenovnikom rezervisanih poštanskih usluga u unutrašnjem poštanskom saobraćaju, a s obzirom na to da će pisma sa računima uglavnom biti mase do 20 grama, poštarina za te koverte je 23 dinara.

Računi i slipovi za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" se šalju isključivo u kovertama koje se preuzimaju u poštama. Slanje koverata sa 10 fiskalnih računa ili slipova sa iznosima od najmanje 100 dinara, koji se skupljaju od 1. januara ove godine, počinje 1. februara i traje do 1. aprila.

Na kovertama za nagradnu igru koje se besplatno preuzimaju u poštama u Srbiji naznačena je adresa slanja, a građani treba da dodaju i napišu svoje lične podatke.

Među nagradama koje će se dodeljivati na svakih deset dana su putovanja, automobili i stan u Beogradu.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара