Poništena privatizacija Televizije Kragujevac

Ministarstvo privrede je saopštilo da je poništilo privatizaciju Radio-televizije Kragujevac (RTK) i naplatilo bankarsku garanciju od Radoice Milosavljevića iz Kruševca, koji je u oktobru 2015. godine, kupio tu medijsku kuću za 85,5 hiljada evra.

U odluci o raskidu ugovora o prodaji RTK, Ministarstvo privrede je navelo da kupac nije izvršio ugovorenu obavezu isplate dospelih zarada za jun, jul, avgust i septembar prošle godine, a nije izvršio ni investicionu obavezu od 150.000 evra u roku od 12 meseci od zaključenja ugovora.

Za sada je neizvesno kakva će biti dalja sudbina RTK i 67 zaposlenih, koji mesecima štrajkuju, a televizija od početka decembra ne emituje program.

Ranije su izvršitelji popisali celokupnu opremu, a na prvoj licitaciji prodati su svi automobili i deo najvrednije računarske i produkcijske opreme.

Vlasnik Radoica Milosavljević za UNS je rekao da "potpuno razume što je privatizacija raskinuta".

"Nisam ispunjavao obaveze. Shvatio sam da je nerealno da ispunjavam obaveze na osnovu prethodnih dugovanja i da mi je ovako mnogo manji rizik. Zaposleni, njih 67 nisu zarađivali novac, komercijala nije zaradila ni dinar i televizija tako nije mogla da opstane", rekao je Milosavljević, navodi se u saopštenju UNS-a.

I sudbina druge kragujevačke televizije Kanal-9 (K-9) je neizvesna jer je Agencija za osiguranje depozita oglasila prodaju 99,34 odsto udela kapitala, koji "Takovo osiguranje" u likvidaciji, poseduje u kragujevačkoj Televizija Kanal-9.

Kako je navedeno u oglasu, na kraju prošle godine, K-9 je imla 16 zaposlenih i 9,1 miliona dinara gubitka.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво