Stefanović: Očekujem "čeličnu pesnicu" i snažan odgovor

Povodom pucnjave u Novom Sadu, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da očekuje "čeličnu pesnicu" i snažan odgovor policije.

Nebojša Stefanović je na svečanoj promociji trinaeste klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku rekao novinarima da je juče razgovarao sa načelnikom Policijske uprave Novi Sad i da je zatražio da se slučaj što pre reši ili će u protivnom doći do smena u toj upravi i kriminalističkoj policiji.

"Načelnik me je obavestio da su pokrenuti određeni koraci i da istraga daje rezultate, ali to nećemo saopštavati javnosti sve dok ceo slučaj ne bude rešen", rekao je Stefanović.

On je dodao da njegovo insistiranje na brzom rešavanju slučaja došlo zbog toga što je u samom Ministarstvu unutrašnjih poslova došlo do smanjenja tolerancije u odnosu na dužinu rešavanja pojedinih slučajeva.

Prema njegovim rečima, 2006, 2007, 2008, itd. dešavalo se da se pojedini slučajevi ne reše ni posle 15 godina i da se sa takvom praksom mora prekinuti.

"Očekujem 'čeličnu pesnicu', očekujem snažan odgovor policije i očekujem da se ceo slučaj razreši u najkraćem mogućem roku", istakao je Stefanović.

Novosađanin N. U. (37) povređen je juče oko 12.30 u pucnjavi kod Osnovne škole "Đura Daničić" u Ulici Dušana Vasiljeva u Novom Sadu.

Stefanović: Velimir Ilić retko govori istinu

Komentarišući izjavu Velimira Ilića da je on sprečio Ilićev dolazak na čelo "Koridora Srbije", Stefanović je rekao da Velimir Ilić "retko kada govori istinu i da ništa od toga nije tačno".

Novinari su, citirajući Ilićevu izjavu da je Dmitar Đurović Stefanovićev kum i da zbog toga Ilić nije dobio "Koridore", pitali Stefanovića da li je to tačno, na šta je Stefanović odgovorio da od toga ništa nije istina.

"Dmitra Đurovića poznajem, ali mi nije kum, a Iliću je valjda bilo zgodno da to kaže. Ja se ne bavim 'Koridorima' i njima se nisam ni bavio i ne znam zbog čega Ilić govori te neistine", rekao je Stefanović.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво