"Greben" u Smederevu, "Bor" kod Đerdapa

Domaći ledolomac "Greben" isplovio je iz smedevske luke i krenuo u akciju razbijanja ledenih ploča od stare Železare do Kovinskog mosta. Direktor JP "Srbijavode" Goran Puzović kaže za RTS da je plan da novi par mađarskih ledolomaca danas i sutra dođe do Pupinovog mosta. Železnički i avio-saobraćaj u Srbiji odvijaju se redovno, dok je vodni saobraćaj i dalje obustavljen zbog leda na rekama i jakog vetra, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Na Dunavu kod Novog Sada leda ima samo uz obalu, dok sredinom Dunava plove sante leda. Tokom dana počeće sastanak delegacija Mađarske i "Srbijavoda".

Direktor JP "Srbijavode" Goran Puzović kaže za RTS da je novi par ledolomaca iz Mađarske ušao u ledenu barijeru, a da je plan da danas i sutra dođu do Pupinovog mosta.

"Zatim je plan da probaju da se spuste do Beograda, a krajnja tačka je Grocka gde se okreću", kaže Puzović. 

Ledolomac "Greben" je isplovio iz smederevske luke i njegov zadatak je da pripremi teren. Krenuo je u akciju razbijanja ledenih ploča od stare Železare do Kovinskog mosta.

Juče je u povratku iz Beograda slomio ledenu barijeru dugu pet kilometra ispod Gročanske Ade ka Smederevu. Međutim, po oslobađanju plovnog toka, veća količina leda ide ka Golupcu, gde će se tokom dana najverovatnije uputiti Ledolomac "Greben".

Saobraćaj je i dalje obustavljen na Tisi – od brane do granice s Mađarskom, zbog leda koji pokriva 90 odsto reke, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, na Savi zbog leda koji pluta i niskog vodostaja kod Sremske Mitrovice i Šapca, kao i na Dunavu zbog leda koji pluta i jakih udara vetra od Bezdana do Kladova i od Kladova do Đerdapa dva.

Redovna odbrana od leda proglašena je na Dunavu, kao i na Savi – od Hrtkovaca do granice sa Bosnom i Hercegovinom, dok je vanredna odbrana od leda proglašena na Dunavu kod Golupca, Velikog Gradišta, Kostolca, Smedereva, Pančeva, Beograda i Novog Sada i na celom toku Tise.

Ministarstvo je navelo da je ledolomac "Greben" probio ledeni čep kod Gročanske ade, nizvodno od Beograda, i da u beogradskom sektoru radi oko Pančevačkog mosta, da je brod "Bor" kod Hidroelektrane "Đerdap Jedan", a da su dva mađarska ledolomca – "Jektoro 6" i "Jektoro 11" probila ledeni čep kod Dalja i omogućila isplovljavanje još dva mađarska ledolomca – "Sečenji" i "Jektoro 7" koji će verovatno večeras stići u Novi Sad.

Ministarstvo navodi da su putnički i teretni železnički saobraćaj u Srbiji redovni, osim što je tokom noći otkazan voz na relaciji Čačak-Užice i Užice-Požega.

Avio-saobraćaj na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" i niškom "Konstantin Veliki" je redovan, po redu letenja, bez otkazivanja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво