Na Moravi puca led, vanredna odbrana i dalje na snazi

Vanredna odbrana od leda koju su "Srbijavode" uvele na Moravi pre deset dana i dalje je na snazi. Led na reci puca, ali ga je još mnogo, a naslage su i preko 30 centimetara.

Kod Jagodine, kod Glogovačkog mosta, reka je odledila kroz sredinu korita, plutaju komadi leda, a uz tok se okupljaju ptice kormorani u potrazi za ribom.

Uz obale, pre svega levu, još su velike naslage leda, koje su zarobile ribarske čamce, debljine preko 30 centimetara, procenjuju ribolovci. Sa obale se čuje kako puca led.

Kada poraste temperatura, oko podneva led krene, puca, mestimično se čuje i voda ispod njega, ali se noću sve ponovo stegne, jer je temperatura i ispod minus 15 stepeni Celzijusovih, objašnjavaju ribari.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара