Čestitke pobednicima olimpijade u Kazahstanu

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić čestitala je timu Matematičke gimnazije iz Beograda na osvojenom prvom mestu, kao i na osvojenim pojedinačnim medaljama, na međunarodnoj Žautikovska olimpijadi iz matematike, fizike i informatike u Alma Ati u Kazahstanu.

Tatjana Matić je rekla da je pobeda tima Matematičke gimnazije iz Beograda veliki uspeh za naše mlade talente u međunarodnoj konkurenciji od preko 400 učesnika, i da je to još jedna sjajna promocija Srbije u svetu.

"Medalje koje osvajaju učenici Matematičke gimnazije i drugi mladi matematičari, fizičari i informatičari su veliki podstrek za državu da nastavi reformu obrazovanja i pruži talentovanim mladim ljudima dobar školski sistem ali i razlog da ostanu u zemlji nakon završenog obrazovanja", istakla je Matićeva, navedneo je u saopštenju.

Podsetila je da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sprovodi povezivanje svih škola u Srbiji na Akademsku mrežu Srbije, što će im omogućiti besplatan i bezbedan internet, odnosno solidnu infrastrukturu za predstojeće uvođenje informatike kao obaveznog predmeta u program osnovnog obrazovanja.

Kako je saopštila Matematička gimnazija, na olimpijadi koja je održana u Kazahstanu od 12. do 17. januara, ekipa Matematičke gimnazije osvojila je prvu nagradu, dok su članovi tima pojedinačno osvojili i pet zlatnih i dve bronzane medalje.

Članovi tima su Ognjen Tošić, Aleksa Konstantinov, Aleksa Milojević, Mihajlo Sporić, Dušan Novičić, David Milićević i Kosta Bizetić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво