Presuda Privrednog suda u Nišu

Izmena sadržaja teksta zbog sudske odluke. Promena je izvršena 3. marta 2017.

Prestali su razlozi za objavljivanje sudske odluke / rešenja o izvršenju Privrednog suda u Nišu I. br. 188/2016, kojim je prema dužniku "Drim film " d. o. o. Niš, određeno izvršenje privremene mere i oglašavanje - objavljivanjem ove privremene mere na televizijskim i radijskim programima, kao i preko sajta RTS-a, tužioca drugog reda, a koje rešenje je Privredni sud u Nišu doneo na osnovu rešenja P 837/16 od 6. 12. 2016. godine, u pravnoj stvari tužilaca 1. "Drim kompani" u stečaju iz Niša i 2. Javne medijske ustanove Radio-televizije Srbije, Beograd, Takovska 10, protiv tuženog "Drim filma" d. o. o. iz Niša, Ulica vojvode Mišića br. 5, radi utvrđenja ništavosti ugovora, kojim je usvojen predlog i određene predložene privremene mere radi obezbeđenja nenovčanog potraživanja.

Naime, nakon objavljivanja na sajtu RTS-a određene su privremene mere u delu koji se odnosi na tačku 1 petituma rešenja 3 P 837/16, doneto je, najpre ukidano, rešenje Apelacionog suda u Beogradu 9 Pz 8425/16 od 12. 1. 2017. kojim je ukinuto rešenje 3 P 837/16 Privrednog suda u Nišu, a nakon toga, Privredni sud u Nišu, u ponovnom postupku , rešenjem 3P837/16 od 22. 2. 2017. godine odbacio je predlog za određivanje privremene mere u delu: Zabranjuje se "Drim film" d. o. o. Niš, Ulica vojvode Mišića br. 5, da otuđi ili optereti originalne mastere, negativ sliku, negativ ton i tonsku kopiju, kao i svu prateću dokumentaciju filmova i TV serija "Zona Zamfirova" (2002. godine, Zdravko Šotra), "Pljačka Trećeg rajha" (2004. godine, Zdravko Šotra) i "Balkanska braća" (2005. godine, Božidar Nikolić), kao i da raspolaže pravom emitovanja i autorskim i srodnim pravima, odnosno licencnim pravima na navedenim filmovima i TV serijama, odnosno da raspolaže pravima i obavezama sa i u vezi sa svim navedenim naslovima (igranim filmovima i TV serijama) u smislu da ih ustupi, optereti, založi, proda ili prenese na druga lica kao i u delu sa oglašavanjem/objavljivanjem ove zabrane putem televizijskih i radijskih programa, kao i preko sajta RTS-a, tužioca drugog reda.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво