Novi problemi sa snegom u Trgovišu i Medveđi, mehanizacija na terenu

Vanredna situacija zbog snega i dalje je na snazi je u opštinama Vladičin Han i Trgovište. U opštini Medveđa očišćena je većina mahalskih puteva, ali novi sneg koji od jutros pada praćen vetrom u planinskim delovima opštine ponovo prave probleme.

Zbog novih padavina u toku dana, na lokalnim putevima u Trgovištu ponovo ima snega, pa se otežano stiže do nekih sela i zaselaka. Sva raspoloživa mehanizacija je na terenu i raščišćava putne pravce.

U Vladičinom Hanu prohodni su putevi, još do dve mahale se čisti sneg.

Štab za vanredne situacije u Vranju u petak je ukinuo vanrednu situaciju na delu teritorije grada, ostaje na snazi u Poljanici, Bareliću, Krivoj Feji, gde se nastavlja čišćenje puteva i pružanje pomoći ugroženom stanovništvu.

S obzirom na to da su najavljene nove snežne padavine, iz Štaba za vanredne situacije, apeluju na građane u brdsko-planinskim krajevima gde su prohodni putevi, da se deca i iznemogla lica privremeno dislociraju u niže krajeve kod rođaka ili u prihvatni centar.

U područjima gde to nije izvodljivo, Štab će uputiti Vatrogasno-spasilačku jedinicu. Sve relevatne službe su u pripravnosti.

U opštini Medveđa, gde je vanredna situacija proglašena pre nedelju dana, očišćena je većina mahalskih puteva, ali novi sneg koji od jutros pada praćen vetrom u planinskim delovima opštine ponovo prave probleme. Štab za vanredne situacije na sutrašnjoj sednici odlučiće da li će škole početi sa nastavom.

I u Crnoj Travi gde je vanredna situacija proglašena 9. januara stanje je gotovo isto. Očišćeno je 90 odsto puteva, sneg je preko jednog metra, a od jutros sneg ponovo pada pa su putari neprekidno na terenu. Škole ovde rade.

Na teritoriji grada Leskovca došlo se do svih sela, najviše problema je bilo na čišćenju puteva iznad Predejana i ka najudaljenijim selima ka administrativnoj liniji sa Kosovom i Metohijom. Posle osam dana očišćen je put do Oruglice i drugih sela na obroncima Kukavice. Struje ima. 

Nastavlja se dopremanje pomoći u raštrkanim, udaljenim i uglavnom staračkim domaćinstvima u ivanjičkom kraju. U Ivanjici je i dalje vanredna situacija. Očekuje se da će đaci krenuti u školu u ponedeljak ukoliko ne bude novih snežnih nevolja. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво