Produžen raspust i skraćeni časovi u pojedinim mestima

Zbog vanrednih vremenskih uslova, odlukom lokalnih vlasti, nastava u osnovnim i srednjim školama danas nije počela u opštinama Dimitrovgrad, Babušnica, Žabari, Mionica, Medveđa, Trgovište, Surdulica, Vladičin Han, Sjenica, Štrpce, Gnjilane, Gora, Ivanjica i u gradu Novom Pazaru.

U svim školama u Vranju časovi su skraćeni na 30 minuta, a ista situacija je i u opštini Kladovo, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Takođe 30 minuta traju časovi u svim školama u Priboju i u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Bujanovcu.

Zbog havarija na sistemu grejanja ili neprohodnosti puteva, početak nastave je odložen u 20 škola i 28 izdvojenih odeljenja: Školska uprava Zaječar – tri škole i četiri izdvojena odeljenja; jedna škola u Kruševcu, četiri beogradske škole, jedna škola i pet isturenih odeljenja u Valjevu, jedna škola i pet isturenih odeljenja u Leskovcu, šest škola i 14 isturenih odeljenja u Užicu, četiri škole u Kragujevcu.

U školskoj upravi Kraljevo danas su u četiri škole časovi skraćeni na 35 minuta.

Nakon normalizacije uslova za rad, škole će u dogovoru sa školskim upravama pripremiti Akcione planove za nadoknadu časova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи