Đorđević: Novo naoružanje i oprema i u 2017. godini

Uz avione "mig 29", najvažniji razvojni projekti u sistemu odbrane biće moderna oprema za 3.000 vojnika, kao i uvođenje u naoružanje vozila "lazar", top-haubice "nora" i kompletnog sastava aviona tipa "orao", kaže za RTS ministar odbrane Zoran Đorđević. U upotrebu ulazi i "lasta", a počinje modernizacija četiri vrste vozila tipa BOV.

Ministar odbrane Zoran Đorđević je najavio nove investicije u sistem odbrane i kaže da ima naznaka da će Vlada Srbije izdvojiti u 2017. više novca za te potrebe u odnosu na 2016. godinu.

U intervjuu za emisiju "Dozvolite..." Đorđević je rekao da su Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije napravili plan i da ima više projekata.

"Prvi koji treba da se realizuje jeste opremanje prvih 1.500 vojnika najmodernijom opremom. Odmah posle toga idemo sa opremanjem još 1.500 vojnika", rekao je ministar odbrane i dodao da se planiraju investicije i u drugim delovima vojske.

"Pored 'migova' koji treba da stignu, tu je svakako i uvođenje aviona tipa 'lasta' i stavljanje u upotrebu kompletnog sastava aviona tipa 'orao'", istakao je Đorđević.

Rekao je i da se planira da do kraja godine u naoružanje uđu top-haubica "nora", borbeno vozilo "lazar", kao i da će se početi sa modernizacijom četiri vrste oklopnih vozila tipa BOV.

Govoreći o najvećim dostignućima u 2016. godini ministar je rekao da je to dobrovoljno služenje vojnog roka u trajanju od šest meseci, koje će, kako je rekao, podići nivo obučenosti rezervnog sastava vojske.

Odgovarajući na pitanje o neuspesima i problemima Đorđević je istakao da je Ministarstvo odbrane sigurno moglo više da uradi.

Đorđević je govorio i o delovanju sindikata. "Kada pogledamo šta po definiciji znači sindikalno delovanje, onda je ono veoma korisno za sistem, dok se kreće u domenima svog sindikalnog organizovanja", rekao je ministar odbrane i dodao da nije dobro to što imamo i proteste vojnog sindikata.

"Veliki broj pametnih predloga sam čuo na sastancima sa brojnim sindikatima i mislim da je to način da se problemi prevaziđu", rekao je Đorđević.

Osim povećanja zarada od pet odsto, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije mogu da očekuju veći broj pogodnosti prilikom kupovine u nekim hiper marketima, a kao rezultat predloga sindikata popraviće se i situacija sa uniformama.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи