Marić: Na jugu Srbije 20 intervencija, 22 osobe evakuisane

Sektor za vanredne situacije danas je na jugu Srbije intervenisao dvadesetak puta, a 22 osobe su evakuisane i spasene, rekao je načelnik tog Sektora Predrag Marić.

Dodatne snage iz Sektora zavanredne situacije biti upućene na jug Srbije, rekao je Predrag Marić novinarima kod motela "Nais". 

"Žandarmedija je već tu i Vojska Srbije je potpuno mobilisana, sve svoje snage, mehanizaciju i ljudstvo je stavila na raspolaganje", rekao je Marić.

Kako je dodao, situacija će se pratiti i tokom noći i narednih dana, pošto je jug Srbije pod velikim snežnim nanosima.

Marić je rekao da sneg i dalje pada na teritoriji Prokuplja, Pirota, Vranja i Surdulice i apelovao na sve da bez preke potrebe ne kreću na put i da, ukoliko već moraju, koriste zimske gume i ostalu zimsku opremu.

Naveo je i da je obustavljen teretni saobraćaj, dok se putnički odvija, ali veoma otežano i nema više čepova kojih je bilo pre podne.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 27. мај 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије