Struja – novogodišnji poklon za baka Stanku

Stanka Bakračević je živela 80 godina bez struje u selu Tušimlji na Goliji. Kada je, kaže, prestala da se nada da će se izbaviti mraka, pokucao je Hido Muratović, koji dve decenije pomaže starima i bolesnima na području Rogozne, Peštere i Golije. Obilazaći "zaboravljene", saznao je i za Stankin slučaj. I rešio da pomogne.

Posle osam decenija u mraku Stanka Bakračević konačno je dočekala da sijalica zasvetli i u njenom skromnom domu na Goliji. Uz struju je dobila i "prozor u svet", pa je prvi put novogodišnje praznike provela gledajući televiziju.

"Baš sam mislila da ću da umrem, a neću dočekati da vidim struju. Ovo je prva Nova godina da sam je dočekala a da imam struju i da čujem šta se događa i da se više ne radujem samo novinama nego da vidim nešto na televiziji. Meni je ovo prvi put da živim kao ostali svet", kaže Stanka.

Možda bi se njena strahovanja da neće dočekati struju i obistinila, da za njen slučaj nije saznao čuveni novopazarski dobrotvor Hido Muratović, koji je na društvenim mrežama apelovao da joj se pomogne.

Muratović kaže da je prikupio sredstva od kojih je uplatio priključak, kupio televizor, i sve što je bili potrebno za unutrašnje radove. I Elektrodistribucija iz Novog Pazara je izašla u susret, rekao je ovaj dobrotvor.

"Posebno bih se zahvalio monterima koji su svaki dan dolazili posle radnog vremena, na mlbu, bez naknade dinara da bi četiristo metara uradili koliko je bila dužina ove trase", priča Hido.

Selo Tušimlja gde živi baka Stanka nalazi se na padinama Golije, na petnaestom kilometru od Novog Pazara. Ovde ima svega desetak domaćinstava u kojima žive mahom stare i usamljene osobe.

Stanka se nikada nije udavala, nema svog poroda. Od najbližih ostala joj je samo sestra koja živi u Lešku.

Starica Stanka željno iščekje Božić jer će prvi put, zahvaljujući struji, odnosno televizoru, podeliti radost praznika sa celom Srbijom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво