Ulica otvorenog srca u Svetogorskoj

U Svetogorskoj ulici u podne je počela manifestacija Ulica otvorenog srca, koju je pod sloganom "Nek nas ljubav greje" otvorio gradonačelnik Siniša Mali. Sakupljeni prihod biće namenjen za obnovu prihvatilišta za decu.

Siniša Mali je pozdravio Beograđane i goste glavnog grada i, uz dobrodošlicu u Ulicu otvorenog srca, poželeo svima sve najbolje u 2017. godini i mnogo zdravlja, uspeha i osmeha.

"Kao i svake godine, Ulica otvorenog srca ima humanitarni karakter. Ove godine, kroz kupovinu čestitki i razglednica, želimo da skupimo novac za obnovu prihvatilišta za decu sa ulice grada Beograda, koji od 1998. godine nemaju adekvatan prostor gde borave", rekao je Mali.

Dodao je da je za tu decu nađen novi prostor na čijoj će obnovi i sređivanju radovi početi u narednih nekoliko dana, "a svaki dinar koji danas skupimo biće iskorišćen kako bi taj prostor bio lepši i bolji za njih".

"Ovim pokazujemo da zajedno možemo da pomognemo prvog dana Nove godine upravo onima kojima je naša pomoć i najpotrebnija. Pokazujemo veliko srce našeg grada, svih vas, da možemo da brinemo o njima koji bez nas ne mogu", istakao je Mali.

Zahvalio je svima koji su učestvovali u organizaciji manifestacije, koja se, prvi put ove godine, ne održava samo u Svetogorskoj, već i u Skadarskoj ulici.

Mali je pozvao građane da prošetaju, da se druže i ne zaborave Trg otvorenog srca i Trg bajki kod UK "Vuk Stefanović Karadžić", niti klizalište na Trgu Nikole Pašića.

Otvaranju manifestacije prisustvovao je i ministar energetike Aleksandar Antić, koji je zajedno sa gradonačelnikom pevao uz hor "Čarolija" i Minju Subotu.

Manifestacija se održava na Pjaceti ispred Ateljea 212, "u Srpskoj kafani", ispred zgrade opštine Stari grad, zgrade Radio-Beograda gde nastupaju Dejan Cukić, Đura i mornari, Lena Kovačević i Minja Subota, kuće Đure Jakšića u Skadarliji.

Prihvatilište za decu je ustanova koja zbrinjava najosetljivije kategorije mladih iz cele Srbije, uzrasta od sedam do 18 godina, među kojima su žrtve nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, žrtve trgovine ljudima, deca bez roditeljskog staranja, deca ulice, a tokom 57 godina rada, u ovoj ustanovi je zbrinuto više od 70.000 dece.

U okviru humanitarne akcije, Turistička organizacija Beograda i BS Turs organizuju razgledanje Beograda otvorenim autobusom. Manifestacija "Ulica otvorenog srca", koja ima humanitarni karakter, održana je danas i u Zemunu, a prikupljena sredstva biće donirana Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije ''Dr Vukan Čupić".

Siniša Mali prošetao je Ulicom otvorenog srca na Trgu u Zemunu i tom prilikom je razgovarao sa građanima, a neki su se i fotografisali sa gradonačelnikom.

''Sjajna je atmosfera u Beogradu prvog dana Nove godine'', rekao je Mali dodajući da su Ulice otvorenog srca organizovane i u Svetogorskoj, Rakovici, Novom Beogradu...

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić najavio je da će sav prihod sa te manifestacije biti opredeljen u humanitrne svrhe i to Institutu za majku i dete "Dr Vukan Čupić".

"U Zemunu je prvi put sinoć organizovan doček na otvorenom pred više hiljada ljudi. Novogodišnje aktivnosti smo nastavili i danas Ulicom otvorenog srca'', rekao je Matić dodajući da je veliki broj najmlađih sugrađana, u pratnji svojih roditelja, baka i deka, došao na tu manifestaciju.

Direktor Instituta Radoje Simić naveo je da će sredstva od donacija i podrške biti iskorišćena za kupovinu infuzione pumpe za decu, koja je neophodna u doziranju lekova posle operacije i to za novorođenčad.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи