Doček Nove godine u Srbiji

U Beogradu i svim većim gradovima, građani Srbije i turisti dočekali Novu 2017. godinu na trgovima, u ugostiteljskim objektima i u svojim domovima. Najviše gostiju iz regiona.

Na beogradskom Trgu Nikole Pašića nastupili su Plavi orkestar i Bajaga i "Instruktori".

Doček je organizovan i na Novom Beogradu gde je okupljene zabavljao Vlado Georgiev i "Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi".

Građani i gosti Novog Sada u 2017. godinu ušli uz nastup Zdravka Čolića a na glavnoj bini na Trgu slobode nastupio i "Big bend" čiji je specijalni gost Bojana Stamenov. Tačno u ponoć prisutnima se obratio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

"Jedan grad, jedna porodica, večna ljubav. Hvala vam na velikim pobedama u 2016, a pred nama su nove u 2017. godini", rekao je Vučević poželevši svima srećnu Novu godinu.

Na Trgu Kralja Milana u Nišu nastupilo je "Bijelo dugme".

U Kruševcu na glavnom gradskom trgu okupljene su zabavljali KUD "14. oktobar", "Riblja Čorba" i "ZAA".

Subotičani su dočekali 2017. godinu sa Gocom Tržan na centralnom gradskom trgu. Petominutni vatromet je oduševio prisutne na Trgu slobode, a u ponoć je publika zaplesala Štrausov valcer "Na lepom plavom Dunavu".

Veselo je bilo i u klubovima, restoranima i hotelima u Subotici i na Paliću, a ugostiteljski i smeštajni kapaciteti su bili popunjeni gotovo stoprocentno. 

U Čačku je pevala Lepa Brena, a građanima je Novu godinu čestitao gradonačelnik Milun Todorović. On je na trgu bio zajedno sa predsednikom Skupštine Grada Igorom Trifunovićem.

"Nadam se da za naš Grad i našu Srbiju dolaze bolji dani. Teško jeste, reforme su bolne ali spreman sam da zajedno sa našim sugrađanima učinim sve za dobrobit grada koji volim najviše na svetu", rekao je Todorović i poželeo svim građanima srećnu nastupajuću godinu.

Više hiljada Šapčana odbrojavalo je uz bend "Ničim izazvan". Žurka za doček priređena je i na klizalištu ali i u brojnim kafićima i restoranima. Uz Šapčane u hotelu bilo je i stotinu gostiju iz Bugarske.

Doček Nove godine u Kragujevcu je i ove godine prošao bez velikih koncerata i glamuroznih proslava. Organizovanog dočeka nije bilo na gradskim trgovima.

Kragujevčani su dolazak 2017. proslavili u svojim domovima i gradskim hotelima i restoranima koji su organizovali raznovrstan program. Tradicionalno, Kragujevčane je u Novu godinu uveo vatromet u centru grada.

Na Kosovu i Metohiji, u srpskim sredinama, nije bilo organizovanog dočeka Nove godine. Meštani Gračanice Novu godinu dočekali su u restoranima, kafićima i hotelima.

U hotelima i odmaralištima na Zlatiboru tražila se soba više. Novu godinu je na toj planini uz minus 10, Harisa Džinovića i trubače dočekalo više od 25.000 gostiju.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи