Čemu se nadaju oni sa kojima smo se radovali

Na kraju 2016. sumiramo rezultate, brojimo rekorde i medalje, prisećamo se onih koji to zaslužuju. Ličnosti koje su je obeležile - neponovljivim ulogama, vrhunskim rezultatima u sportu i učenju, humanošću, pamtiće je i po još nekim neponovljivim trenucima.

Godina na izmaku je jedna od najuspešnijih za Nebojšu Glogovca. Pamtiće je po dobru u pozorištu, bioskopu, televiziji. Velikim ulogama u predstavi "Hamlet", filmu "Ustav Republike Hrvatske", seriji "Ubice mog oca". Jednu ulogu, ali van scene, glumac posebno izdvaja.

"Svakako su mi te profesionalne stvari i događaji obeležili ovu godinu jer se u jednom periodu skupilo nekoliko lepih stvari. Kruna svega je ćerkica Sunčica koja se rodila 1. oktobra i koja je svakako najveća stvar od svega toga", kaže Glogovac.

Od olimpijske 2016. navijači su imali velika očekivanja. U Riju nije sve krenulo kako smo se nadali. Posle dugih jedanaest dana bez medalje, nogu je povukao rvač Davor Štefanek. Osvojio je prvu od rekordnih osam olimpijskih medalja za Srbiju.

Davor Štefanek kaže da mu je najveći uspeh olimpijska zlatna medalja.

"Ali što se tiče privatnog života uspeh mi je veliki da sam se oženio i da čekam dete u maju i za mene su to dva najveća uspeha što sam u životu stekao i napravio", rekao je Štefanek.

Zlatnu olimpijsku medalju osvajio je i Mihajlo Sporić. Maturant Matematičke gimnazije bio je najbolji na međunarodnoj olimpijadi iz fizike. Koliko je dobar fizičar, potvrdio je zlatom na još dva međunarodna takmičenja, a dodao je i bronzu iz astronomije i astrofizike.

"Možda stvar po kojoj ću najviše pamtiti proteklu godinu je baš završavanje Matematičke gimnazije jer je ona ostavila tolki trag ne samo na akademskom nivou nego me je uopšteno obeležila kao ličnost", kaže Mihajlo Sporić.

Srbima na Kosovu pomaže već dvanaest godina - renoviranjem škola, kupovinom novih sanitetskih vozila, otvaranjem proizvodnih pogona, poklanjanjem hrane, odeće, obuće.
Francuza Arnoa Gujona ekipa RTS-a je i pred praznike zatekla na istom zadatku. Sa devet volontera iz Francuske organizovao je tradicionalni božićni konvoj humanitarne pomoći. Na Dan državnosti odlikovao ga je predsednik - Zlatnom medaljom za zasluge.

"Ovo je bilo važno priznanje ne samo za mene nego za moje donatore, moje volontere, moju porodicu za sve te ljude koji me podržavaju rad naše organizacije svih ovih godina, a druga stvar, na ličnom planu kad sam prvi put čuo od svoje ćerke reč papa", kaže Arno Gujon, osnivač humanitarne organizacije "Solidarnost za Kosovo"

Zadovoljno ispraćaju 2016. i nadaju se da će im narednu obeležiti uzbuđenje, kako kaže Sporić, i solidarnost i porodica za Arnoa.

"Imam osećaj da ću da budem dobar tata", rekao je Štefanek. "Borba nije prestala, niti će skoro", zaključio je Glogovac.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се