Protest udruženja i asocijacije zbog otpuštanja novinara

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Udruženje novinara Srbije (UNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM) i Lokal pres u zajedničkom saopštenju ukazuju na "novo masovno otpuštanje" medijskih radnika u kompaniji "Ringer Aksel Špringer Srbija".

U proteklih nekoliko dana, "bez jasnih razloga i kriterijuma", napominje se u saopštenju, otkaze je dobilo više od 15 novinara i drugih medijskih radnika u redakcijama dnevnih listova Blic i Alo, koji su u vlasništvu kompanije "Ringer Aksel Špringer Srbija".

Prema prvim saznanjima, među otpuštenima su i najiskusniji novinari koji su u Blicu radili i po 15 godina, a kojima je do penzije preostalo tek nekoliko godina, navodi se u saopštenju.

Ova novinarska udruženja i medijske asocijacije u saopštenju tvrde da se otkazi uručuju po automatizmu i bez prethodnih razgovora sa zaposlenima.

O masovnim otpuštanjima i načinu na koji se to radi u kompaniji "Ringer Aksel Špringer Srbija", novinarska udruženja i medijske asocijacije će obavestiti Evropsku federaciju novinara, novinarska udruženja i medijske sindikate Nemačke i Švajcarske, najavljuje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се