Karić stigao u Beograd: Biću najbolji sluga Vlade Srbije

Nakon 11 godina Bogoljub Karić se vratio u Srbiju, pošto su protiv njega obustavljene sve istrage zbog zastarelosti i nedostatka dokaza. Pre tri dana je povučena i Interpolova poternica za njim.

Karića su na Aerodromu "Nikola Tesla" dočekali članovi porodice i stranke, saradnici i predstavnici medija, a dočekan je aplauzom, povicima "Bogoljub, Bogoljub" i pesmom "Na mnogaja ljeta".

Na aerodromu za dobrodošlicu i zelena salata.

"Ja ovo zovem Bogoljubovom salatom. U pismu, Bogoljubovom pismu iz Moskve za Politiku, upoređujem holandske lale koje sedam milijardi evra donose i pune budžet Holandije zlatnim polugama, a Srbi još uvek posle 12 godina uvoze salatu", kaže Karić.

Poslužili su ga pogačom i šljivovicom. Karić u Srbiju dolazi kako bi sutra prisustvovao svadbi kćerke Danice.

U obraćanju novinarima, Karić je poručio da se neće baviti politikom, niti kandidovati na predsedničkim izborima.

"Hoću li zauzeti kanabe Tomislava Nikolića? Pa sasvim logično da ja nemam konkurencije. Zauzeo bih ga bez ikakvih problema, to je jasno. Ima nešto bolje od tog kanabea, a to je da zaposlimo Srbiju. To je najveće i najbolje kanabe koje treba Bogoljubu", kaže Karić.

Dodao je da će biti "najbolji sluga Vlade Srbije", i to ne na nekoj funkciji, već ako treba da pomogne da se ljudi zaposle, jer to, kako kaže, zna.

Istakao je da se nikada nije čuo niti video s premijerom, osim na televiziji, a očekuje da se reši pitanje njegove imovine.

U februaru ove godine, Više javno tužilaštvo je obustavilo istragu protiv Karića zbog zastarelosti krivičnog gonjenja za zloupotrebu službenog položaja, odnosno izvlačenja novca iz "Mobtela".

U utorak je Tužilaštvo za organizovani kriminal obustavilo istragu protiv Karića povodom osnivanja "Mobtela" i omogućavanja preduzećima sa Kipra dobijanje deviznih kredita bez garancija "Astra banke", zbog nedostatka dokaza.

Zemlju je napustio 2006. godine, a neposredno pre obustavljanja istrage najavio je da će se vratiti, odnosno da će u Beogradu biti 31. decembra.

Premijer Aleksandar Vučić je ranije rekao da nije srećan zbog obustavljanja istraga protiv Bogoljuba Karića, ali da nije na njemu da se meša u rad pravosudnih organa.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи