UNS: U Srbiji 400 medija više nego prošle godine

U Registru medija Srbije trenutno je upisano 1.788 javnih glasila, što je za 400 više nego prošle godine, prenelo je Udruženje novinara Srbije.

UNS je podsetio da je prošle godine, po podacima tadašnjeg državnog sekretara za informisanje i medije Saše Mirkovića, bilo 1.379 registrovanih glasila.

Kako su za UNS naveli u Agenciji za privredne registre, u Srbiji je registrovano 826 štampanih medija - dnevne i periodične novine, 297 radio stanica, 190 TV stanica, 272 internet portala, 36 uređivački oblikovanih internet stranica, kao i 23 servisa novinskih agencija.

U Registru medija, prema podacima APR-a, postoji još 144 registrovanih glasila čiji izdavači APR-u nisu dostavili podatke o vrsti medija, pa se oni u registru vode kao "nedefinisani", piše u saopštenju UNS-a.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво