Mali: Nikad nismo bili bliže izgradnji metroa

Beogradski parlament usvojio je budžet grada sa opštinama za 2017. godinu, koji iznosi oko 100,4 milijardi dinara, od čega je 90,6 milijardi za gradsku kasu, a 9,7 milijarde za gradske opštine. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da Beograd nikada nije bio bliži izgradnji metroa, navodeći da će se u 2017. godini raditi na završetku projekta i studije izvodljivosti.

U ukupnim sredstvima gradske kase, prihodi i primanja budžeta učestvovaće sa 90, 6 milijardi dinara, preneta sredstva iz prethodne godine činiće 4,35 milijardi, dok će sopstveni prihodi ustanova iz nadležnosti Grada iznositi 1,08 milijardi dinara. 

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je budžetom za narednu godinu predviđeno 122 miliona dinara za subvencije i pomoć poljoprivredi.

Govoreći o gradskom budžetu za 2017. godinu predviđena je pomoć poljoprivrednicima za kupovinu mehanizacije, za razvoj pčelarstva i ratarstva, za izgradnju plastenika. 

Gradonačelnik Beograda izjavio je da Beograd nikada nije bio bliži izgradnji metroa, navodeći da će se u 2017. godini raditi na završetku projekta i studije izvodljivosti.

Mali je rekao da se brzo očekuje odluka o organizaciji Gradske direkcije, kako bi se još više investiralo u narednoj godini. 

Prema njegovim rečima, sledeće godine se očekuju radovi i završetak rekonstrukcije Slavije, Bulevara oslobođenja, Ruzveltove ulice, takođe će se završiti projekat povezivanja Mosta na Adi sa Tošinim bunarom, a biće završene i pristupne saobraćajnice za stanicu Prokop.

Govoreći o investicijama, Mali kaže da će u 2017. godini biti započeti radovi u bloku 42 za izgradnju nove autobuske stanice, a radiće se i na završetku projekta i studije za izgradnju metroa.

Navodeći da je ove godine izgrađeno 109 kilometara nove vodovodne mreže, Mali je istakao da će se sa tim nastaviti i naredne godine.

"To su samo investicije koje će grad raditi, tu ne računam investicije koje ća raditi gradska preduzeća, nabavka 40 novih autobusa, kontejner, novih kamiona za zimsku službu", rekao je gradonačelnik.

Kako kaže, neće se više investirati u "propale projekte", poput podzemnih kontejnera, nego u ono od čega građani imaju koristi.

Kada je reč o socijalnim davanjima, Mali je podsetio na to da je gradska vlast nasledila dug iz 2013. godine u iznosu od 14 milijardi dinara, podsetivši na to da se zbog lošeg planiranja budžeta dugovalo trudnicama i socijalnim ustanovama.

Mali je istakao da je gradska uprava ove godine vratila poslednjih 4,6 milijardi dinara duga iz oblasti socijalne zaštite.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се