Pravna pomoć raseljenim licima

U okviru pretpristupnih fondova EU za pravnu pomoć raseljenim licima i izbeglicama u Srbiji namenjeno 2,3 miliona evra, koji će biti prebačeni Ministarstvu za KiM i Komesarijatu za izbeglice.

Pomoćnik ministra za Kosovo Bojan Anđelković ocenio je da u Pokrajini postoji jedna neobična, prilično specifična situacija, da niko nije odgovoran za materijalnu štetu koja je pričinjena fizičkim licima, pre svega, ali i pravnim.

Anđelković je, na otvaranju konferencije "Stambena i imovinska restirucija za interno raseljena lica: kako dalje", ukazao da su imovinska pitanja na Kosovu značajna, ne samo za one kojih se to tiče jer su ostali bez imovine, nego i sa aspekta pravne nauke.

Predstavnik delegacije Evropske komisije u Srbiji Marcia Pelota rekla je da je, u okviru pretpristupnih fondova EU za programe pravne pomoći raseljenim licima i izbeglicama u Srbiji namenjeno 2,3 miliona evra, koji će biti prebačeni Ministarstvu za Kosovo i Komesarijatu za izbeglice.

Naglasila je da kod raseljenih lica postoji ogromna potreba za pravnom pomoći i da zato Evropska komisija ima nameru da nastavi sa tim programom, započetim pre godinu i po dana, jer je dobio pozitivne ocene.

Za proteklih godinu i po dana pravnu pomoć iskoristilo je oko 1.000 raseljenih lica.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи