Pomoć bračnim parovima da ostanu u Loznici

Četiri porodice iz Loznice prijavile su se na konkurs za dodelu novčanih sredstava za kupovinu kuće sa okućnicom na selu, koji je raspisala Gradska uprava. Budžetom grada za ovu svrhu opredeljeno je pet miliona dinara, a jedna porodica može dobiti najviše milion.

Živanovići već pet godina žive kao podstanari. U međuvremenu, dobili su i Jovana. I Dragana i Milan su visoko obrazovani, ali nemaju stalno zaposlenje. Kuća u kojoj trenutno žive data im je na održavanje - ne plaćaju kiriju, već samo troškove za struju i ostale dažbine.

"Živeti kao podstanar nije nimalo lako, nije nimalo prijatno, mi kako smo se uzeli želeli smo da imamo nešto svoje. Međutim, stanje je takvo kakvo jeste... Znači, ne radimo, sami sebi da priuštimo toliki novac da bismo sebi priuštili nešto i detetu je neizvodljivo", kaže Dragana Živanović.

Ukoliko im se odobre sredstva, Živanovići će kuću kupiti u selu u kom su živeli i do sada. Imanje košta više od onoga što Grad dodeljuje, pa će ostatak, kažu, otplaćivati nekoliko meseci.

"Ja u gradu lično ne volim te stanove i taj skučen prostor, tako da meni u potpunosti život na selu više odgovara nego u gradu. Neosporno je da je u gradu možda dostupno sve to što treba za život jedne porodice, ali ja isto tako smatram da to može i na selu da se omogući", rekao je Milan Živanović.

Ideja nadležnih u lozničkoj Gradskoj upravi bila je da na ovaj način vrate ljude iz grada u selo, ali i da mladima sa sela, a sa nerešenim stambenim pitanjem, daju razlog da ostanu. Oni koji nisu konkurisali sada, priliku će dobiti sledeće godine.

"U budžetu za 2017. godinu koji je već usvojen na prošloj skupštini, opredeljeno je opet šest miliona za kupovinu kuće sa okućnicom za mlade bračne parove", kaže Ljubinko Đokić, pomoćnik gradonačelnika.

Interesovanje za ovaj konkurs, u gradskoj upravi kažu, bilo je veliko, a pozivi su stizali gotovo iz cele Srbije. Ipak, jedan od uslova bio je da bar jedan supružnik najmanje tri godine ima prebivalište na teritoriji Loznice.

O dodeli novčanih sredstava za kupovinu kuće, gradska Komisija, odlučivaće narednih dana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво