Mali Džoni lavljeg srca ne odustaje od rokenrola i pomoći drugima

Dvanaestogodišnji Nikola, u svetu muzike poznatiji kao Džoni, piše pesme, svira gitaru, i pomaže bolesnoj deci. Iako i sam vodi teške životne bitke, kaže da je najveću energiju za veliku borbu pronašao upravo u rokenrolu.

Najmlađi roker u Srbiji jedan je od najvećih boraca i humanitaraca. Kaže da mu nije bilo teško da napiše tekst za pesmu, jer je inspiraciju pronašao u svojim strahovima. Najvažnija poruka je da se ne plašimo, da moramo dalje i kada je najteže.

"Strah se pobeđuje na razne načine ali najbolji način je da čovek u sebi nađe unutrašnju energiju, snagu, pomoću koje se bori protiv tog straha, da sebi zada ciljeve i da se ne zaustavlja bez obzira na prepreke, odnosno da se zaustavi samo ako nekome treba da pomogne. Moji ciljevi su da pišem što više pesama, da budem zdrav, da se bavim muzikom, što je duže moguće, jer kako znamo - nijedan muzičar nije otišao u penziju", kaže Nikola Ranković.

Džoni se sa životnim bitkama nosi lavovski. Više puta mesečno prima transfuziju, a svakodnevno pije lekove. Slike iz takvog života su i u spotu za pesmu "Strah", čija je premijera u ponedeljak.

Duga plava kosa i gitara, koju je prvi put u ruke uzeo sa šest godina - sada su njegov zaštitni znak.

"Ja sam rođen bez pola srca, dela donje šuplje vene, imao sam dve operacije, imam i dijabetes, ne zna se koji tip. Muzika mi pomaže mnogo, a naročito rokenrol, on ima tu energiju koja leči", kaže Nikola.

Misli i na druge. U sredu će sa starijim muzičarima, novogodišnje paketiće podeliti deci koja se leče od raka u Institutu za onkologiju, a u petak je na Adi Ciganliji humanitarni koncert i druženje za decu iz prihvatilišta i decu sportiste invalide.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво