Dodeljene OEBS-ove nagrade "Ličnost godine"

Sudijama Vrhovnog kasacionog suda Radmili Dragičević Dičić i Snežani Andrejević, novinarki Tamari Skrozi i profesoru Državnog univerziteta u Novom Pazaru Senadu Ganiću uručne su nagrade "Ličnost godine" za 2016. godinu koju dodeljuje Misija OEBS-a u Srbiji.

Nagrada se dodeljuje građanima Srbije koji doprinose promociji vrednosti za koje se OEBS zalaže.

Dobitnici su nagrađeni zbog svoje posvećenosti reformama u oblasti pravosuđa, poštovanja ljudskih prava u krivičnom pravu, promociji medijskih sloboda i etike u medijima, građanskog aktivizma i tolerancije.

Sudija Vrhovnog kasacionog suda Snežana Andrejević nagrađena je za posvećenost sprovođenju reforme u oblasti pravosuđa

Andrejevićeva je, kako se navodi u obrazloženju, tokom ove godine imenovana za predsednicu Radne grupe nadležne za izradu pravila za anonimnost sudskih odluka, koja predstavlja ključni dokument koji jasno definiše pravo javnosti da bude informisana o sudskim odlukama.

Sudija Radmila Dragičević Dičić dobila je priznanje za posvećenost poštovanju ljudskih prava u oblasti krivičnog prava.

Novinarka Tamara Skroza nagrađena je za doslednost i angažovanje u promovisanju medijskih sloboda, etike u medijima i tolerancije u novinarstvu.

Profesor Senad Ganić dobio je priznanje za izuzetan doprinos građanskom aktivizmu i za podršku tolerancijii nediskriminaciji u multikulturalnom okruženju.

Šef Misije OEBS-a u Srbiji Andrea Oricio rekao je da po preuzimanju dužnosti počeo da radi na unapređenju "uspešne saradnje" sa vladom, civilnim društvom, medijama, lokalnim vlastima.

Oricio je podsetio da Misija pruža pomoć Srbiji u njenom cilju da postigne potpuno funkcionišući demokratski sistem, uključujući nezavisne, slobodne i odgovorne medije.

Šef Misije OEBS-a u Srbiji je rekao da će sa velikim entuzijazmom nastaviti da sprovodi aktivnosti na kojima je angažovana misija na dobrobit celog srpskog društva.

"Rastemo zajedno i veoma sam zahvalan svim srpskim partnerima na odličnoj saradnji u suočavanju sa zajedničkim izazovima", naglasio je Oricio.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво