RTK prekinula emitovanje programa

Radio-televizija Kragujevac prekinula je emitovanje programa po uobičajenoj šemi i na ekranu stoji samo logo, uz kajron kojim se obaveštavaju gledaoci o problemima u toj medijskoj kući.

Sindikat "Nezavisnost" saopštio je da su danas u RTK, tri izvršitelja, po tužbama zaposlenih za neisplaćene zarade, popisala kompletnu opremu za proizvodnju i emitovanje programa.

"Zbog nemogućnosti da profesionalno izveštava javnost, Radio-televizija Kragujevac od danas ne emituje program po ustaljenoj programskoj šemi", navodi se u saopštenju.

Zaposleni su se odlučili na takav korak ne samo zbog šest neisplaćenih zarada već i zato što im je osporeno pravo na profesionalni i dostojanstveni rad, kažu u toj medijskoj kući.

Na prvoj prodaji dela popisane opreme po tužbama dvadeset šest zaposlenih za zarade, juče je na licitaciji RTK ostala bez sva četiri automobila, računara za montažu i grafičku obradu, jedne kamere i agregata.

Kupac tri računara i jedne kamere u ukupnoj vrednosti oko 300.000 dinara bio je Grad Kragujevac, zbog čega su zaposleni izrazili "šok i ogorčenje" i postavili pitanje gradonačelniku s kojim je motivima lokalna vlast kupila tu tehničku opremu RTK.

U saopštenju grada koji je objavljeno na sajtu RTK, navodi se da je lokalna samouprava "kupila deo opreme Radio-televizije Kragujevac za koji postoji ili će postojati potreba organa Grada".

"Grad Kragujevac je raspoložen da kupljenu opremu, ukoliko Televizija Kragujevac iskaže potrebu, ustupi na korišćenje RTK, u skladu sa zakonom", navodi se u saopštenju i dodaje da grad, zbog finansijske situacije, "nažalost nije u prilici da kroz projektno sufinansiranje pomaže rad medija u Kragujevcu".

Kupovina dela opreme RTK će, kako se navodi u saopštenju, biti "neki vid podrške".

Radio-televizija Kragujevac je privatizovana pre godinu dana a kupac te medijske kuće je biznismen iz Kruševca, Radoica Milosavljević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи