Diković i Gracijano ispratili srpske plave šlemove u Liban

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković i njegov italijanski kolega Klaudio Gracijano u kasarni Specijalne brigade u Pančevu prisustvovali su ispraćaju kontingenta srpskih mirovnjaka u mirovnu operaciju Ujedinjenih nacija u Libanu.

Pripadnici voda za zaštitu snaga će narednih šest meseci u Libanu izvršavati zadatke u sastavu italijanskog kontingenta mirovnjaka, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Diković je podsetio na dugu tradiciju učešća oficira, podoficira i vojnika iz Srbije u mirovnim operacijama UN a izrazio je uverenje da će i ovaj kontigent srpskih plavih šlemova uspešno izvršiti sve zadatke.

"Ta tradicija traje već šest decenija, još od kada su vaši prethodnici bili na istom prostoru i u istoj misiji mira. Odlazite na nove zadatke obezbedjenja komande misije UN u Libanu", rekao je Diković, navodi se u saopštenju.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije angažovani su i u mirovnim misijama UN i u Kongu, Liberiji, Obali Slonovače, na Kipru, Bliskom istoku kao i u Centralnoafričkoj Republici.

Učestvuju i u multinacionalnim operacijama Evropske unije u Somaliji, Centralnoafričkoj Republici, kao i u državi Mali.

Pre ispraćaja mirovnjaka, kome su prisustvovali članovi porodica i prijatelji pripadnika Vojske Srbije, Diković i Gracijano su obišli taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme koju koriste pripadnici protivterorističkih i protivdiverzantskih jedinica Specijalne brigade.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво