Medicinski fakultet obeležava 20 godina nastave na engleskom jeziku

Naučnim skupovima i simpozijumima tokom cele nedelje, Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu obeležava 96 godina postojanja. Na dan kada je održan prvi čas, 9. decembra, biće održana i svečana akademija. Ove godine se obeležava i dvadesetogodišnjica nastave medicine na engleskom jeziku. Ovaj studijski program upisivali su akademci iz 36 zemalja sa svih kontinenata.

Studije Medicinskog fakulteta na engleskom jeziku upisivalo je do 60 studenata godišnje. Od prošle godine taj broj je udvostručen.

"Veoma sam zadovoljan nastavom, imamo ambiciozne profesore i dobru osnovu za nastavak studija u svetu", kaže Mišel Marjanović iz Švedske.

Simon Zec iz Australije ističe da je posle završenog fakulteta i bavljenja fotografijom, odlučio da promeni karijeru i da je zato upisao ovde medicinu.

Do sada 220 lekara nosi diplomu ovog programa.

"Nisu uvek bila jednostavna vremena, imajući u vidu da smo krenuli 1996. godine. I u onim najtežim vremenima, đaci nisu odlazili", rekla je prodekanka za englesku nastavu Medicinskog fakulteta prof. Biljana Mihaljević.

U planu je otvaranje i doktorskih studija na engleskom jeziku i reforma postojećih studija.

"Na neki način smo mislili da se povežemo sa postojećim osnovnim studijama sa nekim većim centrom u Evropi i reformišemo nastavu još dalje i da to služi kao pilot projekat nastave na srpskom jeziku", kaže dekan Medicinskog fakulteta u Ubu prof. Nebojša Lalić.

Univerzitet u Beogradu usvojio je strategiju internacionalizacije univerziteta.

"Uvođenje nastave na engleskom jeziku na medicinskom fakultetu pre 20 godina bio je na neki način i vizionarski potez. Danas imamo 47 programa koji omogućavaju lakšu mobilnost studenata s jedne strane i pre svega dolazak stranih studenata na Univerzitet u Beogradu", ističe rektor Univerziteta u Beogradu prof. Vladimir Bumbaširević.

Ove studije su dobra osnova za dalji razvoj fakulteta i zato su jedan od prioriteta.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи