Koliko se čeka na izdavanje građevinske dozvole

U opštini Trgovište, na dobijanje građevinske dozvole čeka se samo dan, u Gadžinom Hanu i Vladimircima dva dana, a od gradova dozvole najbrže izdaju Čačak, Vranje i Sombor, gde procedura traje oko tri dana, saopštilo je Ministarstvo građevinne, i istaklo da je prosek izdavanja tog dokumenta u Srbiji šest radnih dana.

"Ove opštine i gradovi, prema najnovijoj analizi Ministarstva građevinarstva, izdaju građevinske dozvole nekoliko puta brže od proseka u državi, koji iznosi šest radnih dana", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, od gradskih opština Beograda, građevinske dozvole najbrže izdaju Zemun, Palilula, Stari Grad, Grocka i Vračar, gde se čitav postupak završava za manje od pet dana.

Lokacijski uslovi najbrže se dobijaju u opštinama Boljevac, Rača i Majdanpek, za pet do šest dana, a od gradova u Čačku, Vranju i Zaječaru, gde procedura traje sedam do osam dana.

Republički prosek za izdavanje lokacijskih uslova je 13 radnih dana.

Upotrebne dozvole za dan ili manje dobijaju se u Sjenici, Bosilegradu, Lajkovcu i Trgovištu.

Od gradova su najuspešniji Subotica, Šabac i Sombor, gde se na upotrebnu dozvolu čeka manje od tri dana, što je više nego dva puta manje od republičkog proseka, koji iznosi sedam radnih dana.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара