Kruševac, kod petoro zaposlenih potvrđen virus malih boginja

Rezultati Instituta "Torlak" potvrdili su da je kod petoro zaposlenih u kruševačkoj bolnici izolovan virus malih boginja. Niko od pacijenata nije hospitalizovan, a u bolnici očekuju normalizaciju situacije tokom sledeće sedmice, saznaje RTS.

Pacijent koji je na nišku Kliniku za infektivne bolesti prebačen iz Kruševca zbog ozbiljnih problema sa disajnim putevima, je dobro i već u utorak ili sredu biće otpušten iz bolnice. 

Direktor KC Niš Zoran Radovanović je rekao da sumnja u to da je taj pacijent mogao da zarazi osobe za dva dana koliko se lečio u kruševačkoj bolnici, jer od 15. novembra, od kada je u Nišu, niko od zdravstvenih radnika koji su bili sa njim u kontaktu, nije imao nikakve smetnje.  

Kod petoro od ukipno 12 zdravstvenih radnika čija je krv poslata na analizu početkom nedelje zbog visoke termperature i ospi izlovan je virus morbila.  

"Svakako da je bolest uticala ali u malom delu na rad bolnice s obzirom da je obolelo troje anesteziologa i pet radnika na anesteziji, aneastetičara. Smanjili smo operativni program", rekla je za RTS Vesna Stević Gajić, direktorka Opšte bolnice u Kruševcu.

Kako kaže svi hitni slučajevi i većina dela operatiovnog programa od ranije je odrađeno.

Doktorka kaže da se normalizacija situacije očekuje sredinom seldeće nedelje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи