Pojačana kontrola saobraćaja, Stefanović obilazio punktove

Na 104 lokacije u glavnom gradu patrole saobraćajne policije noćas su kontrolisale brzinu i koliko vozači poštuju druge saobraćajne propise. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je četiri punkta na kojima je obavljena kontrola saobraćaja.

Saobraćajna policija koja je tokom noći pojačala kontrolu saobraćaja u Beogradu otkrila je 371 prekršaj i 178 osoba u alkoholisanom stanju.

Ministar Nebojša Stefanović je rekao da se noćas u Beogradu na 104 lokacije vršila kontrola brzine kretanja, alkoholisanost vozača i drugih saobraćajnih prestupa, a akcija će se nastaviti tokom meseca na različitim tačkama u gradu, ali i na teritoriji cele Srbije.

Samo tokom prethodne noći u Beogradu je otkriven i sankcionisan 371 prekršaj, 178 osoba u alkoholisanom stanju (79 do 0,50 promila, 99 preko 0,50 promila), zadržano je njih 14, dok je 81 osoba prekoračila brzinu kretanja, saopštio je jutros MUP. Ostalih prekršaja bilo je 112, a uhapšena je i jedna osoba po poternici.

Ministar je istakao i da policija u sezoni novogodišnjih i božićnih praznika neće tolerisati kršenje zakona sa ciljem da se smanji broj stradalih.

"Važno nam je da pošaljemo poruku da tokom decembra meseca, kao i tokom novogodišnjih i božićnih praznika, saobraćajna policija neće dozvoliti kršenje zakona i učinićemo sve da pojačanim kontrolama sačuvamo "što više života", rekao je Stefanović.

"U poslednjih deset godina broj stradalih na putevima u Beogradu se više nego dvostruko smanjio, ali to nije dovoljno. Mi želimo da postignemo bolje rezultate. Pokušaćemo da u narednim mesecima zabeležimo rekorno mali broj stradalih", rekao je Stefanović novinarima nakon obilaska jednog od punktova.

On je zamolio sve vozače i ostale učesnike da povedu računa u saobraćaju i da budu odgovorni i ozbiljni.

"Kao što možemo da kažemo da nijedno dete nije stradalo u zoni škola ove godine, tako želimo da imamo i manje ljudi koji su stradali, a to se postiže tako što ćemo biti više odgovorni, što vozači neće upotrebljavati alkohol kada sedaju za volan, što će poštovati ograničenje brzine", podsetio je Stefanović.

Stefanović je istakao da će policija pored represivnih nastaviti i sa preventivnim merama i edukacijama za sve učesnike u saobraćaju, od najmlađih do najstarijih.

"Pokušaćemo da ukazivanjem na najčešće prekršaje i opasnosti izmenimo statistiku koja jeste bolja, ali nije dovoljno dobra", naveo je ministar policije.

On je dodao da će pripadnici saobraćajne policije tokom celog meseca sprovoditi ovakve akcije na različitim lokacijama u Beogradu, ali i u
čitavoj Srbiji.

"Hoćemo da zamolimo sve ljude koji upravljaju motornim vozilima, ali i ostale učesnike u sabraćaju, da povedu računa i tokom decembra, ali i u narednim mesecima kako bi zabeležili rekordno mali broj stradalih na putevima", apelovao je ministar.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво