Radnica "Jure" dobija novi ugovor

Samohrana majka Violeta Petrović, obolela od karcinoma, dobiće novi ugovor od kompanije "Jura", saopštio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović. Violeta Petrović kaže da je srećna što je na kraju sve ispalo dobro.

Bulatović je na konferenciji za novinare u Nišu rekao da se, po saznanju za Violetinu situaciju, odmah stupilo u kontakt sa njom i sa kompanijom "Jura".

"Zabrinuti specifičnošću i ozbiljnošću problema koji Violeta ima, istog trenutka smo stupili u kontakt sa njom, obavili smo razgovor sa Violetom i konstatovali da će problem biti rešen na ovaj ili onaj način", objašnjava gradonačelnik Niša.

On je pročitao saopštenje kompanije "Jura", koja je naglasila da bolesnoj ženi nije dala otkaz, već joj je radni odnos prestao jer je istekao ugovor.

Violeta kaže da je srećna što je na kraju sve ispalo dobro.

"Srećna sam što je na kraju tako. Hvala svima, hvala kompaniji 'Jura', gradonačelniku, hvala ministru Vulinu, ne znam šta da kažem drugo. Ipak je na kraju sve ispalo dobro", poručuje Violeta.

Bulatović je ranije danas za Tanjug rekao da je dobio pismo od "Jure" u kojem poslovodstvo navodi da nisu bili svesni okolnosti i specifične situacije u kojoj se Violeta našla pošto joj nije produžen ugovor koji je imala na određeno vreme, a u međuvremenu je obolela od karcinoma.

On je tim povodom i održao konferenciju za novinare u Nišu.

"Učinili smo sve što je u našoj moći da pomognemo u rešavanju tog problema. Razgovarali smo pre svega sa njom, pa sa rukovodstvom i direktorima korporacije 'Jura'. Dobili smo odgovor da je korporacija rešila da iz moralnih i humanih razloga pruži pomoć u okviru svojih mogućnosti i ponudi joj ugovor", rekao je Bulatović. 

On je zahvalio predstavnicima kompanije, Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i svima koji su pomogli u rešavanju problema.  

Violeta Petrović je u međuvremenu izjavila da je ranije danas bila kod gradonačelnika Bulatovića, da su razgovarali o svemu i da je on rekao da će učiniti sve da joj pomogne kako bi se rešila ta situacija.

"Hvala mu na tome", rekla je Petrovićeva i objasnila da je kod gradonačelnika Niša prethodno bilo i poslovodstvo "Jure", a da je zatim ona zajedno sa inspektorkom rada razgovarala sa Bulatovićem.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се