Lepše lice Srbije – Rade Jovanović, mladić koji je poklonio patike ženi iz autobusa

O momku koji je poklonio patike ženi koja, zajedno s decom, živi od milostinje sugrađana u gradskom prevozu, priča cela Srbija. On je Rade Jovanović i ima 20 godina – tri manje od mlade žene kojoj je pomogao. Sa porodicom živi kao podstanar, od 2014. kada mu je u Obrenovcu voda odnela dom, koji takođe nije bio njegov.

Ljudi koji prose u autobusima deo su svakodnevice svih koji koriste gradski prevoz. Ipak, retko im se neko obrati ili pomogne.

"Kada sam je video bosu, neke emocije su proradile u meni i rekao sam sebi da moram, da imam ogromnu želju da joj pomognem u smislu da nađem neku obuću da ima da obuje, da joj ne bude hladno. Na poslu sam imao neke stare patike koje sam poneo i tih par dana dok je nisam sreo ponovo, ja sam nosio u rancu te patike", rekao je Rade Jovanović.

Za razliku od ostalih putnika koji su, kaže, samo posmatrali šta se dešava, Danijela je reagovala kako se i nadao.

"Ona je bila oduševljena, oči su joj se caklile i zaista to nešto moje malo njoj je predstavljalo ceo svet. Ona je unutra mnogo čistija od nekih lažnih ljudi, koji mirišu veštački spolja. To mi je zaista drago, jer kako god ona izgledala, ona je zaista duša od osobe. Jer svi smo mi ljudi, ali je retko ko čovek", kaže ovaj mladić.

Kakva je Danijela, Rade je saznao razgovarajući s njom i pre nego što joj je poklonio patike. Kakav je Rade, sada znamo svi.

"Jako sam ponosna kao sestra i zaista mi je drago što imam takvog brata. Znači mi mnogo zaista i želela bih da poručim ljudima: probudite se već jednom", kaže Radetova sestra Nada Jovanović.

Zbog životnih okolnosti, Rade je napustio srednju školu. Završava je vanredno jer radi da bi, kaže, jednog dana mogao da upiše frizersku akademiju, o kojoj sanja.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво