Ivanišević: Od 2014. nezaposlenost smanjena za četiri odsto

Stopa nezaposlenosti smanjena je u odnosu na 2014. godinu sa 19,2 odsto na 15,2 odsto, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević.

Ivanišević je, na konferenciji "Program reformi politike zapošljavanja (ESRP) u procesu pristupanja Republike Srbije EU" koja je održana u Palati Srbija, podsetio i da je usvojen predlog izmena i dopuna Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti.

Imajući u vidu da je ESRP strateški dokument koji se odnosi na tržište rada i zapošljavanja, Ivanišević je predstavio aktivnosti koje je resorno ministarstvo preduzelo radi ispunjenja ciljeva tog dokumenta, navodi se u saopštenju ministarstva.

Podsetio je da je Vlada usvojila i Nacionalni akcioni plan zapošljavanja za 2017. godinu.

Ivanišević je istakao da će Ministarstvo za rad i u narednom periodu, u saradnji sa svim relevantnim akterima, jačati ulogu politike zapošljavanja i socijalne politike.

Vlada Republike Srbije usvojila je ESRP u junu ove godine, a taj dokument je predviđen da bude strateški proces koji će pratiti proces evropskih integracija u oblasti socijalne politike i zapošljavanja.

Osim Ivaniševića na današnjoj konferenciji učestvovala je i pomoćnica ministra za rad Ljiljana Džuver.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи