Ivanišević: Ne očekujemo veći priliv migranata tokom zime

Kapaciteti prihvatnih centara za migrante uskoro će biti povećani na 6.000 najavio je državni sekretar ministarstva za rad Nenad Ivanišević.

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Ivanišević je rekao da će Srbija na taj način ispoštovati ono što je obećala partnerima iz EU, što, kako kaže, mnoge druge zemlje nisu ispunile.

"Nagovaramo ljude da idu iz parka u prihvatne center. Ne dižemo zidove, ne koristimo suzavac i uspeli smo da na granici sa Mađarskom danas ima 50 migranata koji čekaju na prelaz, dok je prošle godine bilo 700", rekao je Ivanišević.

Ukazao je da je u centrima trenutno oko 5.000 ljudi i dodao da će se za koji dan povećati kapaciteti na 6.000 kreveta.

Ivanišević je ponovio da Mađarska i EU neće prihvatati ekonomske migrante iz Avganistana i Pakistana, samo ljude iz Sirije.

Državni sekretar je dodao da ne očekuje veći broj migranata tokom zime, da probleme što se tiče zaraznih bolesti poput telesnih vaši prave oni koji borave u parkovima i barakama, pa onda dolaze u centar.

"Ministarstvo zdravlja, mreža zavoda za javno zdravlje dobro su odreagovali i telesne vaši su pod kontrolom. Očekujem da će biti respiratornih infekcija kod onih koji su u parkovima, jer dolazi zima", rekao je Ivanišević.

Državni sekretar je još jednom apelovao na nevladine organizacije da ne pružaju pomoć migrantima u parkovima, već da to čine u prihvatnim centrima.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво