Opozicione stranke traže od RTV-a objektivno informisanje

Delegacija opozicionih stranaka i pokreta predala je danas na pisarnici Radio-televizije Vojvodine (RTV) zahtev da ta medijska kuća izveštava objektivno i profesionalno o aktivnostima opozicionih partija, a ne da bude servis vlasti i predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Pokreta za preokret Janko Veselinović rekao je novinarima nakon predaje zahteva da "nikakvih izbora ne može biti" dok javni medijski servisi ne počnu da informišu objektivno i da opoziciju tretiraju ravnopravno u informativnim programima.

"Ukoliko u roku od mesec dana naš zahtev ne bude uvažen, tražićemo ostavku glavnog i odgovornog urednika informativnog programa RTV-a. Zahtevamo da RTV-a u svojim emisijama ima i predstavnike opozicije, a ne da one budu monološke kao sada i da jedino Aleksandar Vučić ima garantovano mesto u dnevnicima RTV-a u 17 i u 22 časa", objasnio je Veselinović.

Dodao je da je bilo najavljeno da će delegaciju primiti generalni direktor RTV-a i glavni i odgovorni urednici informativnih programa, ali je ta najava tokom jučerašnjeg dana "povučena". Naveo je da je generalni direktor RTV, Miodrag Koprivica delegaciju opozicije u pisanoj formi obavestio da smatra da "sastanak ne bi imao svrhu, jer bi mogao biti shvaćen kao pritisak na uređivačku politiku RTV-a" i uputio ih na Programski savet pokrajinskog javnog medijskog servisa.

"Nadležnost direktora je da se stara o zakonitosti u radu javnog servisa, a ona prema Zakonu o javnim servisima podrazumeva i podsticanje političkog pluralizma, što isključuje jednostranost u informisanju. Nije RTV neka crkva, nije direktor njen vrhovni poglavar i nije Aleksandar Vučić njegov bog", kazao je Veselinović.

Delegacija opozicionih stranaka je svoj zahtev zalepila i na ulazna vrata u zgradu RTV-a.

Zahtev koji je danas predat RTV-u je zajednički zahtev 15 opozicionih stranaka i pokreta sa njihovog sastanka koji je održan 4. novembra u Beogradu.

Isti zahtev upućeni je i Radio-televiziji Srbije.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво