Udruženja traže istragu o ugrožavanju bezbednosti zaječarskog novinara

Koalicija novinarskih i medijskih udruženja traži od policije i tužilaštva Zaječara da pokrenu istragu povodom odvrtanja zavrtnja na točkovima automobila novinara i vlasnika produkcije "Za medija" Dušana Vojvodića i da utvrde ima li taj incident veze sa novinarskim poslom koji obavlja.

Kako je Koaliciji, u kojoj su UNS, NUNS, NDNV, ANEM i Lokal pres, rekao Dušan Vojvodić, on je 2. novembra krenuo sa kolegom Dejanom Todorovićem iz Zaječara ka Sokobanji, a kada su stali na putu Todorović je utvrdio da su im olabavljeni zavrtnji na dva točka.

Prema oceni udruženja okupljenih u Koaliciji, dužnost policije je da obezbedi sigurnost svim građanima, a posebno novinarima koji rade posao od javnog značaja i suočavaju se sa bezbednosnim pretnjama onih na čije nezakonite poslove ukazuju.

Ta koalicija od policije i tužilaštva Zaječara očekuje da što pre sprovedu istragu i o njenim rezultatima obavesti javnost.

Vojvodić smatra da su nepoznate osobe odvrnule zavrtnje na točkovima njegovog automobila u noći između 1. i 2. novembra.

On misli da su olabavljeni zavrtnji na točkovima posledica posla kojim se bavi, jer je "kroz svoj istaživački i novinarski rad ukazivao na mnogobrojne zloupotrebe i malverzacije u Gradskoj upravi u Zaječaru, ali i na uništavanje arterskih česmi" u Zaječaru, kao i da artersku vodu zagađuje hotel "Srbija Tis".

"Vlasnici tog hotela, kojima je zbog pisma koje sam poslao nadležnom ministarstvu dan ranije bila inspekcija, pretili su mi i ranije da će me sačekati kristalna noć. I krivičnu prijavu protiv mene su podneli, ali ju je tužilaštvo u Zaječaru odbacilo. Dobijao sam pretnje i od glumca Vujadina Miloševića i bivšeg gradonačelnika Zaječara Boška Ničića", rekao je Vojvodić.

Dodaje da se produkcija "Za medija", čiji je vlasnik, "osim priče o česmama, bavi i ozbiljnim istraživanjem o trošenju javnog novca i proneverama stotina miliona dinara u Gradu Zaječaru".

Kako je rekao, ne želi da "upire prstom" ni u koga, ali želi da ukaže na eventualne motive napada jer je "baveći se novinarskim poslom stekao neprijatelje i sasvim je siguran da je ovo urađeno namerno".

Dušan Vojvodić je slučaj prijavio policiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара