Mihajlović: Katastar će biti efikasan

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je cilj da reforma katastra bude jednako uspešna kao i reforma elektronskih građevinskih dozvola.

"Cilj je da ova reforma bude jednako uspešna kao i reforma elektronskih građevinskih dozvola, koja je doprinela da Srbija ove godine uđe u prvih 50 zemalja sveta na Duing biznis listi Svetske banke", istakla je Zorana Mihajlović, koja je razgovarala sa direktorom Republičkog geodetskog zavoda Borkom Draškovićem.

Mihajlovićeva je sa Draškovićem razgovarala o narednim koracima i prioritetima u sprovođenju sveobuhvatne reforme katastra, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Radna grupa koja će se baviti ovom reformom i zakonskim rešenjima, u cilju efikasnijeg rada Republičkog geodetskog zavoda biće formirana narednih dana, rečeno je na sastanku.

Kako bi se reforma RGZ dodatno ubrzala, Mihajlović je pozvala Draškovića da sa svojim timom 14. novembra prisustvuje sastanku s ministrom finansija Dušanom Vujovićem, na kojem će jedna od tema biti i katastar.

broj komentara 4 pošalji komentar
(četvrtak, 03. nov 2016, 19:10)
anonymous [neregistrovani]

Katastar

Pre tri godine sam podnela zahtev za uknjizbu novog stana,do danas jos nisu pipnuli predmet.

(četvrtak, 03. nov 2016, 18:11)
Zare anonymous [neregistrovani]

Uspeh

Srbija Medju prvih 50 a Makedonija na petom mestu te iste liste. pa sad ti vidi gde smo i zasto smo tu gde jesmo

(četvrtak, 03. nov 2016, 17:39)
Изабери! [neregistrovani]

Supa,Šupa ili Супа!?

И треба да те казне!

(četvrtak, 03. nov 2016, 17:31)
anonymous [neregistrovani]

Vec vidim

Meni ste jednu supu na selu snimili iz vazduha i odmah mi poslali da platim 3500 din poreza. Iako 50 godina nije nista stizalo. Tako da verujem da cete biti efikasni kao i u mojem slucaju.